A blogomon igyekszem a legritkább esetben bulvár témákkal foglalkozni, de most kivételt teszek, mert a főszereplő mostani viselkedése tünetszerű arra, hogy a törvény Romániában még mindig szelektíven működik. Ha egy egyszerű állampolgár viselkedett volna úgy, ahogy a továbbiakban bemutatott politikus, biztos, hogy már a második pillanatban bilincsbe verve ülne a rabomobilban, útban a fogda felé! Az alább bemutatott politikus nem hivatkozhatna a mentelmi jogára sem, hiszen bűncselekményeit (hivatalos személy bántalmazása stb.) tanúk és tévékamerák előtt követte el, tehát működne a tettenérés.

A Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke, Corneliu Vadim Tudor ma újra bebizonyította, képtelen normálisan viselkedni. Most kivételesen nem Tőkés Lászlóval, vagy általában véve a magyarokkal hadakozott, hanem a bírósági végrehajtóval. A történet röviden: a PRM székházát az ingatlan államosítás előtti állítólagos tulajdonosai visszakövetelték és jogerős bírósági végzéssel visszakapták. Ebben a kérdésben nem tudok állást foglalni, Romániában – sajnos – elég sok példa van arra, hogy lefizetett, vagy hamis papírokkal megtévesztett bírók jogtalan igénylőknek adtak vissza ingatlanokat. Tehát ilyen szempontból Vadim Tudornak akár igaza is lehet, ő ugyanis vitatja a régi-új tulajdonosok keresetének jogosságát. Ám ez nem menti fel őt a civilizált viselkedések kötelezettsége alól, ami egy magánemberre is vonatkoznak, de halmozottan egy politikusra és egy európai képviselőre, ez utóbbira vonatkozó igazolványát folyamatosan lobogtatva az eljárás során.

A mellékelt videó nem feliratozott, de úgy vélem, a képek magukért beszélnek. Mégis, a románul nem tudóknak, vagy a kisípolt részeket feloldani nem tudóknak idemásolom a Gândul ezzel kapcsolatos cikkének egy részét:

 

A PRM-sek már hétfő este óta készültek egy médiarohamra, amikor arról értesítették a sajtót, hogy másnap újabb kényszerkilakoltatási kísérlet lesz ellenük az Emile Zola utcán lévő székházuknál. Ennek megfelelően, kevéssel reggel 8 óra után a sajtó a helyszínen volt akkor, amikor Paula Daniela Şomăldoc bírósági végrehajtó belépett a PRM konferenciatermébe. „Menj a fenébe innen, idióta!”, kiabálta akkor az asszonynak Tudor, arcon öntve a poharában lévő vízzel. „Tolvajok, tolvajok!!! A rendőrséget lopásra használjátok! Rendőrség, tartóztassák le ezt a tolvajt! Megígérte Videanunak (PDL-s volt főpolgármester – RS), Videanu pedig Băsescunak (Traian Băsescu államfő – RS), hogy kirak minket innen. Nem fogtok ki kidobni bennünket innen. Mit kerestek itt, mik vagytok ti? Kifelé!”.

Amikor a végrehajtó felolvasni kezdett valamit a papírjaiból és aztán a székház elhagyására kérte fel a PRM-seket, C. V. Tudor elszabadult: „Nem fogod te kirakni a sajtót, analfabéta! Ez az a terem, ahol a sajtókonferenciákat szokták tartani. Íme, mit teszek a papírjaiddal, bűnöző, mars ki innen! Ki vagy te, hé, ostoba, én törvényeket csináltam ebben az országban! Fene a törpéjébe, szerencsétlen törpe, nézz tükörbe. Fogd be a szádat, veszett szuka, cipős tehén! Te fogsz majd rendezkedni a pártomban?

Ezt követte a rendőrök bántalmazása stb. stb.

 

Címkék: prm vadim tudor

A bejegyzés trackback címe:

https://eres.blog.hu/api/trackback/id/tr972561026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása