Választások - 2012 - 2.

 2011.05.26. 12:38

 

A választások közeledtével érdemes körültekinteni, hogy mi várható. A jelenlegi állás szerint a szociáldemokratákból, liberálisokból és konzervatívokból álló Szociális-Liberális Szövetségnek (USL) toronymagasan győznie kellene. Ám a helyzet nem ilyen egyszerű.

Egyrészt azért nem, mert egyre világosabban látszik, a most ellenzékben lévő pártok csak „ha nincs ló, jó a szamár is” elv alapján kerülhetnek hatalomra. Másrészt azért, mert a pártok, elsősorban a fő kormánypárt, a Demokrata-Liberális Párt (PDL) a választási törvények módosításán gondolkodik. Azt szeretnék elérni, hogy a polgármestereket ne két, hanem egy fordulóban válasszák meg. Ez elsősorban a hivatalban lévő településvezetőknek kedvezne és a PDL azt reméli, hogy ezáltal megakadályozhatja, hogy az ellenzéki pártok a második fordulóban összefogjanak a jelöltjei ellen. Elméletileg ez még akár működhetne is, de az USL már döntött arról, hogy elsősorban a nagyobb városokban, illetve a megyei tanácsi elnökségért folyó versenyekben melyik tagpárt jelöltjét támogatják, tehát a szavazatok koncentrálása már az első fordulóban megtörténne.

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy az egyfordulós polgármesterválasztás a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) is rendkívül előnyös lenne, a megyeszékhelyek esetében a PDL után nekik van a legtöbb polgármesterük. Majd elválik, hogy a rendkívül heterogén USL képes lesz-e minden belső feszültségen és érdekkülönbségen keresztüllépni. Nem lesz egyszerű, hiszen már a gazdasági programjuk „összehangolása” is meglehetősen furcsa dolgokat eredményezett.

Ilyen körülmények között nem elképzelhetetlen, hogy vagy nagyon alacsony lesz a részvétel, vagy olyan, eddig ismeretlen és messianisztikus szerveződések kerülhetnek felszínre, melyek az egész politikai felépítmény tagadásával igyekeznek majd támogatókat szerezni egy teljesen elfáradt és irányt vesztett társadalomban. Erről egyre többen írnak, beszélnek, legutóbb például Cristian Pârvulescu politológus. Ma egy ilyen típusú szerveződésre mutatok példát. Nem állítom, hogy ez lesz az új befutó, de úgy gondolom, hogy ez az erősen miszticizmusra és befelé fordulásra hajló hangvétel fog megerősödni a következő időszakban. Akár még a jelenlegi parlamenti pártoknál is…

 

Mugur Vasiliu, az AXA folyóirat igazgatója Kolozsvárra érkezett, hogy bejelentse egy aláírásgyűjtési akció elindítását az AXA Neamului politikai szervezet megalapítása érdekében

 

Mugur Vasiliu úr, az AXA („A tengely” – RS) folyóirat igazgatója tegnap Kolozsvárra érkezett, hogy bejelentse egy aláírásgyűjtési akció elindítását, melynek célja az AXA Neamului („A Nemzet Tengelye” – RS) politikai szervezet létrehozása, mely nem parlamenti, az utóbbi 70 év politikai rendszerén kívüli szervezet és annak szükségleteként jelenik meg, hogy kifejezze a románok jogát az önmegőrzésre és ugyanakkor egy román alapokon nyugvó Románia felépítésére.

A szervezet célja tisztán politikai mozgalommá válni, mely a polgárok szükségleteinek megoldásának szenteli magát és nem az ország vezetését akarja és bármely létező párttól eltérően, a nyilvánosan bejelentett saját doktrínájuktól való eltérésért készek bűnvádi felelősséget vállalni.

Az AN képviselői egyelőre nem terveznek mást, csak azt, hogy elegendő szavazatot gyűjtsenek a 2012 választásokon történő induláshoz. Ami a választási versenyben várt eredményeket illeti, ezt Istenre bízzák.

„Nem akarunk mást, csak azt, hogy szervesen, egészségesen nőjünk olyan becsületes emberekkel, akik velünk egy irányban haladnak. Nekünk nem kell feltétlenül sem listákon szereplő több százezer tag, akiknek több százezer magánérdekük van, sem ötmillió dollár, hogy létrehozzuk ezt a pártot”, jelentette ki Vasiliu úr egy sajtókonferencián.

Több információért a pártról és a támogató aláírások gyűjtéséhez szükséges űrlapok letöltéséért keressék fel az AN honlapját.

Az AXA manifesztuma

„Ennek megfelelően mi hiszünk abban, hogy Románia a románoké, minden románé és csak a románoké. Mi hisszük, hogy Romániában annyi energia van, hogy képesek vagyunk felépíteni egy olyan pártot, mely kizárólag a románok jogait védi. Romániában sok makulátlan ember, sok alkalmas ember, sok az igazi értelemben vett román van. Hozzájuk szól az AXA Neamului. Azokhoz, akik hisznek abban, hogy az elődök áldozata nem volt hiábavaló, azokhoz, akik bíznak abban, hogy vannak románok, akik képesek felépíteni egy büszke román életutat, azokhoz, akik hisznek abban, hogy a románoknak van egy feladatuk a történelemben – más mint az, hogy a „nagyhatalmak” szolgái legyenek. Románia egy megszállt ország, a románok pedig egy fogoly nép. 1989 végén több száz fiatal adta életét, hogy megszabaduljon a vörös pestistől, 1990-ben volt egy kísérlet arra, hogy ne fogadjuk el a kommunizmus folytatását, de az Egyetem tér-jelenség csak egy emlék maradt, amit propagandisztikus módon kihasználtak aminket a csőd szélére juttató hiénák. A gazemberség, a tolvajlás és a gyilkosság népünk történelmében soha, de tényleg soha nem volt ennyire otthon, mint most. És sohasem történt meg, hogy az ostobaság és a kulturálatlanság ennyire itthon legyen, mint most.

Javában zajlik a genocídium a román nép ellen, miközben gyilkosok egész osztálya szerezte meg, nyilvánvalóan csalással, a tömegtájékoztatási eszközök óriási többségét és ezeken keresztül arról igyekeznek meggyőzni az éhség által fenyegetett emberek millióit, hogy valójában minden jó és szép. Ha a narancsszínű, vagy más színű szócsöveknek hinnénk, még meg is kellene köszönnünk nekik az úgynevezett jótéteményeket. Románia adóssága valósággal csillagászati méreteket öltött, vezetőink pedig fittyet hánynak nekünk a luxuslimuzinokból és óriási ízléstelen villáikból. Románia több millió polgára vergődik egyik napról a másikra amputált bérekből és nyugdíjakból; az anyák, a sérült személyek, a kezelhetetlen betegek egy olyan segítségre várnak, mely már sehonnan sem érkezik, miközben a posztkommunista elit fiai és lányai a tobzódásban és féktelen költségekben versengenek annak ellenére, hogy a román nyelv torzításán kívül semmihez sem értenek.

Másképp mondva, a románoknak már nem kell az Apokalipszisre várniuk, mert az itt van, az Antikrisztus pedig már kancsítva vigyorog ránk a hatalom palotáiból. Egy cinikus és erkölcstelen hataloméból, mely most csábítási gyakorlatokat végez, hogy a következő választáson újra becsapjon minket. Manipulálással, addig ismételt hazugságokkal, míg át nem veszik az igazság helyét, a külföldi és a levélben küldött szavazatok ellenőrzésével a parlamentarizmus történelmének legnagyobb csalási műveletét készítik elő nekünk.

Románok, ha most is hagyjátok magatokat átverni az egész álpolitikai osztály álnoksága által, akkor az utolsó reményeteket is elveszítitek. Következésképpen felmerül a kérdés: van még remény? Mi azt mondjuk, hogy igen és hogy ez pontosan ti vagytok.

Isten nagy és segít nekünk, de csak ha magunknak is segítünk. Ez is az oka annak, hogy létrehozzuk az AXA Neamului pártot.

Meggyőződésünk, hogy az országunkat ellepő tűzvész még eloltható.

Mi nem rendelkezünk okkult pénzekkel és nem támaszkodunk senkire azok közül, akik 20 éve egy küszöbön álló katasztrófa felé vezetik a népet. Köztünk nincs senki azon úgynevezett értelmiségiek közül, akik egy kommunizmussal szembeni inkább csak mímelt disszidensség után a hatalom jól megfizetett csahos kutyáivá változtak.

Erősen hisszük, hogy még kiboríthatjuk az aranyozott szféráikból azokat a semmirekellőket, akik egyetlen irányba vezetnek minket – a román nép megszüntetése és egy amorf, ideálok nélküli és könnyen irányítható lakossággá alakításunk felé.

Értjük, hogy ezen utolsó esélyért is harcolnunk kell, hogy megállítsuk saját népként való összeomlásunkat; és mindenekelőtt hisszük, hogy a rabszolgai élet nem való a románoknak.

Románok, azt kérjük, hogy tartsatok velünk, nem illuzórikus előnyökért, hanem, hogy visszaadjuk Romániának a méltóságát. Nem kötünk kompromisszumokat a gazemberekkel, a semmirekellőkkel, a tolvajokkal és főleg az árulókkal. Ők azt tanítják nekünk, hogy a nemzet és a haza szeretete semmi és szégyenletes dolog. Mi nem kérünk tőletek mást, csak azt, hogy legyetek újra büszkék és együtt helyezzük az országot arra a helyre, mely megilleti.

Egy új szellemmel és az igazságban és igazságosságban, mint legfőbb értékekben való hittel érkezünk. Meggyőződésünk, hogy – ha nem harcolunk Románia megmentéséért most, míg lehet – meg fogjuk érdemelni emberi zöldségi állapotunkat, amit a gazemberek csillagzata alatt születettek készítenek elő nekünk. A következő hónapokban és években azokkal leszünk együtt, akikben van méltóság. Nem fogunk pihenni, be fogjuk járni ezen – ma szomorú – Románia útjait, hogy átadjuk nektek a harci üzenetünket és összefogjuk a szükséges energiákat és hogy – végre – megtegyük azt, amit kell a hazánkkal.

Isten minket így segéljen!”.

Marius Sălăjean

(Forrás: NapocaNews, 2011. május 24.)

 

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://eres.blog.hu/api/trackback/id/tr122933949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása