Az új, ideiglenes kormány egyik legmeglepőbb nyilatkozata volt, amikor Victor Ponta gazdasági minisztere Daniel Chiţoiu bejelentette, hogy mandátuma alatt mindenképpen el akarja érni a verespataki ciános aranykitermelést. Azért volt meglepő, mert főnöke, Victor Ponta addig minden eszközzel támadta az elsősorban Traian Băsescu és a PDL által szorgalmazott beruházást.

Persze, a civil társadalom felhördülése után az újdonsült kormányfő azonnal visszakozott, de ez aztán olyanra sikerült, hogy nehéz eldönteni, egyszerűen csak nevetséges, vagy cinikus volt, ugyanis azt nyilatkozta, beszélt a miniszterével, aki megnyugtatta, azt akarta mondani, NEM akarja elérni a kitermelés beindítását, de a "nem" szócska nem jött ki a száján!

Majd eldől, hogy egyrészt milyen hosszú lesz a miniszter mandátuma, másrészt az is, a novemberi (esetleg októberi) parlamenti választások után mi lesz az új álláspont.

Addig is közzéteszek egy friss filmecskét, melyben Maia Morgenstern tiltakozik az aranykitermelés ellen. Nem feliratoztam.

Maia Morgenstern szövege: "Jó napot! Maia Morgenstern vagyok és adományozni akarok azoknak, akiknek feltétlenül szükségük van aranyra."

Később: "Tessék, uraim! Vegyék el minden aranyomat! Csak hagyjanak békén!

Majd a feliratok: "Egy ember többet ér, mint az általa viselt arany."

                        "Egy ország is."

                        "Tudd meg az igazságot Verespatakról,

                          nem az aranyáról."

                         "Mentsétek meg Verespatakot".

Maia Morgenstern a nem romániai nézők számára elsősorban a Mel Gibson által rendezett "A Passió" című filmében játszott szerepe révén vált ismertté.

Címkék: verespatak

A bejegyzés trackback címe:

https://eres.blog.hu/api/trackback/id/tr904593387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása