George Rădulescu úgynevezett „nagyinterjút” készített Borbély László RMDSZ-es politikussal és környezetvédelmi miniszterrel. Sok témát érintett, a minisztérium munkájától, a verespataki bányakitermelési terven keresztül az oktatási törvénytervezet magyarokra vonatkozó részeikig és az RMDSZ-Tőkés viszonyig.

 

2. Koalíció

 

Tehát az év végéig nem sietnek elhagyni a kormányzást…

Akkor majd mi is, az RMDSZ, vonalat húzunk és megmondjuk, hogy megyünk tovább. Jelenleg – és ez a határozott álláspontom – a kormánynak végig kell vinnie a megkezdett terveket.

Ha a PSD és a PNL ugyanannyi tárcát javasolnak majd önöknek egy jövendőbeli kormányban, belemennek majd egy koalícióba ezekkel a pártokkal?

Én nem demagógiából mondom, mert ezt 21 évnyi politizálás után megengedhetem magamnak: nem hiszem, hogy az RMDSZ jelenléte egy jövendőbeli kormányban két, vagy három tárcától fog függni. Nyilvánvalóan a tárcák is számítanak… Számunkra azonban az a fontos, hogy biztosak legyünk abban, együtt tudunk majd működni a partnereinkkel. Lennie kell még egy kormányprogramnak is, mely összeférhető azzal, amit mi célul tűztünk ki magunk elé. Ami az RMDSZ-t illeti, nem tehetjük meg, hogy nem vesszük figyelembe, a romániai magyarok úgy vélik, e kormány részeként mi is hozzájárultunk a bérek csökkentéséhez és más lépésekhez. Meg kell értetnünk magunkat a saját választóinkkal és meg kell magyaráznunk, hogy néha nem tudtuk meggyőzni a partnereinket.

Ezt fogják közölni a magyar etnikumú választókkal?

A választókat úgy győzhetjük meg, hogy elvégzünk egy nagyon komoly és kritikus elemzést arról, mit tett az idén az RMDSZ. Én ezt javasoltam. Februárban kongresszusunk lesz és szembe kell néznünk a valósággal. Esetleg vállalnunk kell bizonyos hibákat és egy alternatívával kell továbbmennünk. Nemcsak az ellenzéknek van szüksége alternatívára, hanem nekünk is.

 

Címkék: borbély koalíció pnl rmdsz psd pdl

A bejegyzés trackback címe:

https://eres.blog.hu/api/trackback/id/tr242450418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása